ОСТАННІ НОВИНИ

У Центрі Довженка відбудеться виставка українських мотанок

Андрій Котенський

|

Львів’ян запрошують на виставку «Мотанка. Українські обереги» харківської майстрині Ірини Свистунової. Виставку відкриють вже цієї п’ятниці, 10 травня, о 17:00. Її зможуть оглянути усі охочі впродовж тижня на другому поверсі Центру Довженка у Львові. Для тих, хто хоче створити власну мотанку, відбудеться майстер-клас. Повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

В українській культурі мотанка виступає символом родючості, достатку та оберегом для родини. Такі ляльки дуже часто ставали справжніми сімейними реліквіями та передавалися з покоління в покоління.

«При виготовленні дотримуються головного правила – лялька повинна мати хрестоподібний вигляд. Загалом, створення такої ляльки може перетворитися на захопливе заняття для дорослих та дітей, а результат допоможе відтворити рідні традиції та створити унікальний виріб. Такий сувенір, особливо виготовлений власними руками, може стати родинним оберегом та родинним спадком, котрий ввібрав в себе вікові знання та вірування», – ділиться майстриня Ірина Свистунова.

14 травня о 17:00 Ірина Свистунова проведе майстер-клас для охочих опанувати техніку із виготовлення українських народних ляльок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *