ОСТАННІ НОВИНИ

Журналістам повернуть доступ до Верховної Ради під час засідань

Маркіян Рой

|

Представники ЗМІ отримають доступ до кулуарів Верховної Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань у такому ж режимі, як і під час пандемії ковіду. Про це повідомив керівник Апарату Верховної Ради В’ячеслав Штучний, пише Укрінформ.

Журналістів допускатимуть до парламенту, як під час пандемії COVID-19. Під час засідання у будівлі Ради зможуть перебувати 20-30 представників ЗМІ.

Штучний розповів, що медійники вже подали заяви на акредитацію. А після Великодня їх зберуть для проведення інструктажу щодо перебування в парламенті.

Також голова Верховної Ради Руслан Стефанчук нагадав, що законодавчий орган працює в умовах воєнного стану, тож може вважатися ворогом одним із центрів прийняття рішень.

«Маємо ризики, які щомісяця підтверджуються відповідними листами від спецслужб», – наголосив він.

З огляду на це, зазначила представниця Управління державної охорони Валентина Савіцька, необхідно буде належним чином верифікувати тих представників ЗМІ, які будуть допущені до будівлі парламенту.

«Раніше акредитацію у Верховній Раді мали понад 4 тисячі журналістів», – нагадала вона.

Стефанчук додав, що необхідно «сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *