ОСТАННІ НОВИНИ

Найманці з Непалу масово дезертирують із російської армії, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Із лав російської окупаційної армії масово втікають найманці з Непалу, рашисти влаштували на них «полювання», зокрема на Луганщині. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Масову втечу ГУР зафіксувало тих найманців-непальців, які закріплені за військовою частиною 29328 ЗС РФ. Причиною цьому є величезні втрати у «м’ясних штурмах», жорстоке ставлення російських польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також невиплатою обіцяних грошей.

Групи загарбників активно шукають втікачів по окупованих українських населених пунктах, зокрема на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч 29328, але, як правило, результатів цей процес не дає.

Тим часом ватажки російської мотострілецької військової частини у рапортах і доповідях «нагору» пояснюють дезертирство непальців нісенітницями про ймовірне «відбуття до рідної країни через землетрус».

«Утім потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки – справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності. У підсумку бажання заробити «легких» грошей перетворилось для непальських найманців у пастку, безпечного виходу з якої не існує», – кажуть в українській розвідці.

Нагадаємо, нещодавно ГУР розповідало, що дезертирство росте й у лавах самих російських окупантів. Зі служби у формуваннях південного військового округу Збройних Сил РФ втекли більше 18 тисяч військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *