ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть трьох зрадників, які воювали за Росію

Олег Дерев'янко

|

У Львові оголосили підозри трьом українцям, які воювали проти Сил оборони на Запорізькому, Донецькому та Херсонському напрямках. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє мешканців Донецької області під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, а також уродженець АР Крим у період АТО добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «днр».

Чоловіки проходили службу у складі 3 стрілецького батальйону 129 полку та 1 мотострілецького батальйону 3-ої окремої мотострілецької бригади, що у підпорядкуванні 1-го армійського корпусу рф. Зокрема, обіймали посади заступника начальника штабу батальйону, заступника командира батальйону по матеріально-технічному забезпеченню та водія-механіка бронемашини піхоти.

Підозрювані отримали зброю, боєкомплекти, амуніцію та виконували завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти ЗСУ, як безпосередньо, так і шляхом надання наказів підпорядкованим військовослужбовцям.

Таким чином вони надавали допомогу у проведенні підривної діяльності проти України у складі збройних сил рф.

З початку повномасштабного вторгнення чоловіки воювали в населених пунктах Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Їм повідомлено про підозри згідно:

  • ч. 1 та ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 2 ст. 260 КК України (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Зрадникам загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *