ОСТАННІ НОВИНИ

На Великдень біля церков чергуватимуть правоохоронці

Ольга Денисяка

|

У поліції очікують, що на Великдень, 5 травня, до храмів по всій Україні прийдуть більш як 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку залучать понад 23 тисячі правоохоронців, повідомляє hromadske.

Про це розповів начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв в етері телемаратону.

За підрахунками правоохоронців, приблизно у 13 тисячах культових споруд відбудуться богослужіння з нагоди Великодня, які охоплять більш як 10 мільйонів відвідувачів.

Нацполіція планує збільшити кількість автомобільних та піших нарядів на вулицях населених пунктів, а також кількість слідчо-оперативних груп для швидкого реагування. Також створять резерви з-поміж поліції особливого призначення, вибухотехніків та кінологів.

«Загалом буде задіяно більш як 23 тисячі правоохоронців. Зрозуміло, ми будемо нести службу пліч-о-пліч з нашими колегами зі Служби надзвичайних ситуацій», — зазначив Ахрамєєв.

У Києві поліціянти та співробітники муніципальної охорони міста також патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян — храми, собори та Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» — з метою недопущення провокацій.

У разі повітряної тривоги правоохоронці, які чергуватимуть біля церков, допомагатимуть в евакуації вірян та священнослужителів до найближчих укриттів. Також у столиці працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відстежуватимуть ситуацію в місті задля запобігання правопорушень.

У Великодню ніч графіки комендантської години не зміняться.

Зазначимо, щоб не порушувати комендантську годину, нічних богослужінь у Львові не буде. Розклад великодніх богослужінь у  храмах Львова за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *