ОСТАННІ НОВИНИ

З окупованої Херсонщини повернули ще трьох дітей

Маркіян Рой

|

З окупованої частини Херсонської області на підконтрольну територію вдалося повернути ще трьох дітей. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Це – 11-річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація “Save Ukraine”, органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання», – йдеться в повідомленні.

Разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9 та 13 років. Їх доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська рф.

Зараз усі ці діти в безпеці. З ними працюють медики та психологи.

Над поверненням працювали організація Save Ukraine, Громадська спілка «Українська мережа за права дитини», Мінреінтеграції, органи опіки та піклування, служби у справах дітей.

Від початку 2024 року на підконтрольну територію вже вдалось повернути 66 дітей з окупованої частини Херсонської області.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 19 квітня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *