ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок солдату-строковику, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі в 2022 році

Маркіян Рой

|

22-річного нацгвардійця Артемія Рябчука засудили до довічного ув’язнення за стрілянину на заводі Південмаш у Дніпрі. Солдат-строковик вбив чотирьох співслужбовців та одну цивільну жінку, ще п’ятьох людей – поранив. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори у суді довели, що 27 січня 2022 року військовослужбовець був включений до складу варти, що охороняла територію державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» у Дніпрі.

Уночі він викрав зброю із зброярні та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після скоєного стрілок втік з місця несення служби, з собою забрав зброю. Невдовзі його затримали працівники правоохоронних органів.

На судовому засіданні Артемій Рябчук повністю визнав свою провину. Суд визнав 22-річного нацгвардійця винним у вбивстві та замаху на вбивство, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю. Його засудили до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, у четвер вночі, 27 січня, у Дніпрі 21-річний солдат строкової служби Нацгвардії Артемій Рябчук розстріляв караул військовослужбовців з автомата Калашникова, після чого втік зі зброєю. Загинули п’ятеро військових, за життя ще п’ятьох борються медики.

Незабаром правоохоронці спіймали Рябчука у передмісті Дніпра. Відомо, що юнак сам здався поліції.

28 січня Рябчука, який розстріляв людей у Дніпрі, суд взяв під арешт без права застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *