ОСТАННІ НОВИНИ

Всі крапки розставлені, – Зеленський після розмови з Байденом про ATACMS

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом щодо військової допомоги, після чого заявив, що у питанні щодо ракет ATACMS «всі крапки розставлені». Про український лідер повідомив ввечері 22 квітня.

«… Різні міста й громади потребують захисту – потребують «петріотів». І водночас потрібно завдавати максимальних уражень усьому, що Росія використовує як базу для терору й для своєї воєнної логістики. Я вдячний усім у світі, хто готовий нам із цим допомагати, і ми працюємо з нашими американськими партнерами заради збільшення наших можливостей. Чотири ключові пріоритети: захист неба, сучасна артилерія, далекобійність і якнайшвидше прибуття пакетів американської підтримки. А сьогоднішній результат – у домовленостях про «атакамси» для України всі крапки розставлені», – сказав Володимир Зеленський.

Він подякував Конгресу США, Джо Байдену та всьому американському народу за надану допомогу та готовність й надалі підтримувати Україну у її боротьбі з російськими окупантами.

За словами Зеленського, зараз ЗСУ потрібна зброя, щоб не просто вистояти під час атак росіян, а й щоб самим діяти. Весь збройний потенціал має працювати навіть більше, ніж на 100%, що Україна змогла не просто стримати окупантів, а й повернути собі ініціативу на полі бою.

«Ми працюємо над тим, щоб український потенціал був підтриманий саме такою зброєю, яка необхідна нашим воїнам. Необхідна не тільки, щоб вистояти, а й щоб діяти заради захисту наших людей. Саме про це я говорив з президентом Байденом», – додав він.

Як повідомляв Львівський портал, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів для України та союзників. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

23 квітня цей законопроєкт розглядатиме ще Сенат, після чого документ має підписати американський президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *