ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивцю нацгвардійців у Дніпрі затримали

Андрій Котенський

|

У четвер, 27 січня, в ході спецоперації «Сирена» біля Дніпра затримали вбивцю військослужбовців Національної гвардії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МВС України.

Йдеться про 21-річного солдата строкової служби Нацгвардії Артемія Рябчука. У ніч на четвер, 27 січня, у Дніпрі він розстріляв караул військовослужбовців з автомата Калашникова, після чого втік зі зброєю. Загинули п’ятеро військових, за життя ще п’ятьох борються медики.

Правоохоронці у межах спецоперації вже спіймали Рябчука у передмісті Дніпра.

«Тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену законом… Загиблими є 5 осіб, в тому числі жінка, ще 5 людей поранені. За їхнє життя борються лікарі», – повідомив очільник МВС Денис Монастирський.

За його словами, найближчим часом розпочне свою роботу спецкомісія, яка вивчатиме всі обставини, мотиви жорстокого вбивства, а також психічний стан юнака.

«Вивчатимуться обставини проходження Артемом Рябчуком військово-медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин, що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові», – наголосив Монастирський.

Водночас глава МВС визнав, що в Україні необхідно переглянути умови та особливості строкової військової служби, а всі недоліки «кардинально змінювати», аби подібні випадки більше не повторилися.

У Держбюро розслідувань уточнили, що Артемій Рябчук сам зв’язався з правоохоронцями та здався їм. Перебуваючи у селі біля Дніпра, солдат попросив перехожу жінку зателефонувати у поліцію та повідомити про його місцезнаходження.

Зі свого боку у Нацгвардії України вже повідомили імена загиблих військових. Внаслідок розстрілу загинули:

  • старший лейтенант Буганов Олександр Олександрович (НГУ);
  • молодший сержант Драган Олександр Олександрович  (НГУ);
  • старший солдат Левківський Артем Володимирович (НГУ);
  • солдат Чернік Леонід Леонідович (НГУ);
  • Лебединець Віра Сергіївна (контролер КПП, відомча воєнізована охорона).

Наразі тривають першочергові слідчі дії, правоохоронці проводять розслідування.

Як писав Львівський портал, розстріл нацгвардійців стався у четвер вночі, 27 січня, о 03:40 год. на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі.

21-річний солдат строкової служби Нацгвардії Артемій Рябчук під час видачі зброї розстріляв караул військовослужбовців з автомата Калашникова. Після цього він утік зі зброєю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДБР, Денис Монастирський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *