ОСТАННІ НОВИНИ

В енергосистемі – дефіцит: «Укренерго» готує обмеження для промисловості

Ольга Денисяка

|

Протягом всієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів. Про це повідомили в пресслужбі «Укренерго».

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу. На Криворіжжі обмеження споживання для промислових споживачів продовжують діяти цілодобово. Для побутових споживачів обмеження діють протягом доби на Харківщині. На ранок знеструмлено близько 209 тисяч побутових споживачів.

Сьогодні Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений другий день поспіль залучати аварійну допомогу протягом майже всієї доби з енергосистем європейських країн.

«Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення», – наголосили енергетики.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 9 298 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 592 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови становить 1 700 МВт в годину.

Додамо, аби зменшити навантаження на енергосистему, мешканців Львівщини закликають економно споживати електроенергію щодня з 19:00 по 22:00 год.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *