ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині військовозобов’язаний помер дорогою до навчального центру

Ольга Денисяка

|

Дорогою в навчальний центр у чоловіка, мобілізованого на Закарпатті, стався епілептичний напад і він помер. Подія сталася у Львівській області. Про це повідомили в Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

В ТЦК та СП зазначають, що офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу військовозобов’язаному, у якого стався напад, та викликав швидку допомогу. Однак медики не встигли.

Наразі за цим фактом призначили службову перевірку.

«Сталась трагедія. По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав «Швидку допомогу», однак медики не встигли. За даним фактом призначено службову перевірку. Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним та близьким померлого», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, військовозобов’язаного транспортували працівники Закарпатського ТЦК та СП, але подія сталася у Львівській області.

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого. Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 426-1 ККУ – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

«Наразі перевіряється факт можливого незаконного призову громадянина та ймовірної причетності до трагедії службовців Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що померлий чоловік згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби. Наразі омбудсмен відкрив провадження щодо ймовірного порушення прав людини.

«Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження. Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої Представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини», заявив омбудсмен.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *