ОСТАННІ НОВИНИ

97% російських ракет і дронів влучають по цивільних цілях, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Росія цілеспрямовано атакує цивільну інфраструктуру України – 97% ракет, дронів та авіабомб влучають саме по таких цілях. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Україна життєво потребує більше систем протиповітряного захисту для захисту наших людей, їхніх домівок, для підтримки наших військових у битві проти ворога. 97% російських ракет, дронів і бомб влучають по цивільних цілях. Маємо десятки убитих та сотні поранених мирних громадян України тільки за останні тижні. Це справжній геноцид українського народу», – наголосив міністр 19 квітня під час екстреного засідання Ради Україна – НАТО.

Умєров підкреслив, що Україна якнайшвидше потребує нових систем ППО та ракет до них, а також подякував усім союзникам, які вже відгукнулись.

Передісторія

Керівництво України вже певний час публічно говорить про вичерпання спроможностей ППО та критичну необхідність отримання нових систем та ракет до них. Цим моментом користується Росія, завдаючи масованих комбінованих атак по енергетичній системі.

Так, президент Володимир Зеленський заявив, що росіянам вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, бо для захисту цього об’єкта закінчились ракети до ППО. Крім того, Кремль вже встиг зруйнувати майже всю теплову енергетику України.

Тому Зеленський, а також глава МЗС Дмитро Кулеба неодноразово закликав західних партнерів допомогти Україні посилити протиповітряну оборону.

Зрештою 17 квітня стало відомо, що Німеччина почала пошуки додаткових засобів ППО для України. Згодом німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що українці можуть отримати ще 6 систем Patriot.

Також виробник Iris-T пообіцяв Україні нову систему ППО. А Нідерланди висловили готовність викупити для ЗСУ системи ППО Patriot у тих країн, які їх мають, але самі не хочуть передавати Україні.

Крім того, допомогти Україні посилити протиповітряну оборону офіційно зобов’язались країни G7.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *