ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може отримати ще шість систем Patriot від партнерів, – Шольц

Олег Дерев'янко

|

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot, крім вже переданої Німеччиною. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє РБК-Україна.

«Ми вже надали дві системи, тепер ми поставили й третю, і ми є країною, яка робить найбільш істотний внесок у цю справу. Остання, третя система, про яку ми оголосили і яка буде передана Україні та буде там використовуватися, – це також наш заклик до інших країн прийняти аналогічні рішення», – сказав Шольц.

За словами канцлера, Альянс ясно дав зрозуміти, що системи, наявні в країнах НАТО, можуть бути передані, щоб дати змогу Україні краще захистити себе від численних російських атак.

«І я хотів би повторити цей заклик і поглибити його ще раз. Ми чули про сім додаткових систем. Одна з них – наша. Ми таки сподіваємося знайти ще шість у контексті НАТО, і я знову використав цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку», – наголосив він.

Нагадаємо, що 13 квітня Німеччина оголосила, що передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *