ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди терміново дають понад 200 млн євро на ППО і снаряди для України

Наталя Дуляба

|

Голова Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня оголосила про виділення понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи для доставки Києву засобів протиповітряної оборони і артилерійських боєприпасів. Про це повідомляє Європейська правда.

Оллонгрен наголосила, що засоби протиповітряної оборони і артилерійські боєприпаси вкрай необхідні Україні, інакше «ситуація загрожує стати критичною».

«Засоби, які зараз надають Нідерланди, вже перебувають на європейському континенті і будуть доставлені в Україну якнайшвидше. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну», – додала вона.

Серед іншого, 150 мільйонів євро з пакета підуть на підтримку ініціативи Німеччини з пошуку засобів ППО для України. Ще 60 мільйонів євро – на закупівлю засобів ППО ближнього радіусу дії, які можуть бути використані, зокрема для протидії дронам.

Міноборони Нідерландів також оголосило, що підтримує ініціативу Естонії щодо швидкої доставки артилерійських боєприпасів в Україну з наявних запасів, а раніше – надало 250 мільйонів євро чеській ініціативі із закупівлі снарядів.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловив готовність викупити для ЗСУ системи ППО Patriot у тих країн, які їх мають, але самі не хочуть передавати Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *