ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському медуніверситеті обрали нового ректора

Наталя Дуляба

|

Новим ректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького став Орест Чемерис, який до цього обіймав посаду проректора. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі вишу.

19 квітня у медуніверситеті відбулися вибори ректора. На цю посаду подався лише один кандидат – Орест Чемерис, який був проректором з науково-педагогічної роботи. Після перевірки документів Міністерство охорони здоров’я допустило його участі в конкурсі. Тож зрештою у бюлетені було лише одне ім’я.

У списках виборців ректора університету були 1464 особи. На голосування прийшли 1219 людей, із них 1184 проголосували за Ореста Чемериса. Ще 32 проголосували проти і 3 бюлетені виявились недійсними.

Як зауважують у Львівському медуніверситеті, згідно з процедурою переможцем виборів на посаду ректора стає особа, яка набрала більше 50% голосів осіб, які мають право брати участь у голосуванні.

Тепер Орест Чемерис має укласти із МОЗ контракт терміном на 5 років.

Зазначимо, що 41-річний Орест Чемерис є доктором медичних наук. На роботу у Львівський медуніверситет прийшов влітку 2023 року, до цього три роки поспіль очолював департамент охорони здоров’я Львівської ОДА. Його робота у цій структурі припала на час пандемії коронавірусу.

До цього був доцентом кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, а також працював хірургом у Восьмій міській лікарні Львова (нині – лікарня святого Луки).

Донедавна ректором Львівського медичного університету 25 років поспіль був Борис Зіменковський. Саме влітку торік 83-річний науковець потрапив у скандал, дозволивши собі висловлювати сексистські жарти та принижувати студентів під час розподілу на інтернатуру. Саме після цього випадку МОЗ його звільнило.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛНМУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *