ОСТАННІ НОВИНИ

Відновлення знищеного рашистами музею Шухевича. Львів розгляне 13 проєктів

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 19 квітня, закінчилась реєстрація учасників на архітектурний конкурс з відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Загалом для участі у конкурсі зареєструвалось 13 команд архітекторів. Про це Львівівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, команди отримали усю необхідну інформацію та вже розпочинають працювати над проєктами відновлення музею. Подавати готові проєкти учасники зможуть до 3 червня.

«Передбачається, що новий музей буде доступним для користувачів колісних крісел, буде зручний і дозволить в найбільш ефективний спосіб представити експозицію. Паралельно з тим поруч буде осмислено простір, який безпосередньо прилягає до музею, зокрема там є невеликий став», – розповів Антон Коломєйцев.

Учасники мають подати свої проєкти до 17:00 год 3 червня. Згодом усі пропоновані проєкти розгляне журі та обере трійку переможців.

Зауважимо, загальний призовий фонд конкурсу становитиме  500 тис. грн. Переможець отримає – 250 тис. грн, за 2 місце – 150 тис. грн, за 3 місце – 100 тис. грн. Фінансування проведення конкурсу та виплати премій переможцям конкурсу відбуватиметься за позабюджетні кошти.

Нагадаємо, 27 лютого у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був зруйнований внаслідок російського обстрілу в ніч на 1 січня.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня 2024 року російські окупанти атакували Львівщину «Шахедами». Уламки збитого дрона впали на музей-садибу Романа Шухевича, який розташований у Львові та Білогорщі. Музей вщент згорів.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що повністю знищений музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича відбудують після Перемоги України над терористичною росією, але п’ятий Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що його Фонд відбудує музей Романа Шухевича у Львові.

Станом на 16 квітня 2024 року Львів досі не отримав жодних коштів на відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича від фонду Петра Порошенка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *