ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала помічника Шуфрича у справі про фінансування росгвардії Криму

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки заявила про затримання ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму. Про це повідомили в СБУ.

За матеріалами справи, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова.

Нагадаємо, що на початку лютого 2024 року нардеп Шуфрич уже отримав відповідну підозру.

За результатами проведених заходів слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ, підозрюють у державній зраді. За версією слідства, він співпрацював із колишнім секретарем РНБО України Володимиром Сівковичем, який є агентом російської ФСБ.

За даними правоохоронців, одним із основних завдань Нестора Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія, що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином одіозний політик намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Відразу після обшуків 15 вересня суд відправив Шуфрича на два місяці у СІЗО без можливості внесення застави.

20 вересня одіозного політика зняли з посади голови комітету з питань свободи слова Верховної Ради.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *