ОСТАННІ НОВИНИ

Журналіст-пропагандист із Полтавщини отримав 15 років тюрми

Олег Дерев'янко

|

У Полтаві засуджено місцевого жителя, який писав антиукраїнські замовні статті для російського порталу. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, фігурантом є очільник громадської організації «російська громада Полтавщини», ідеологічний прихильник кремлівського режиму.

На замовлення рашистів він підготував понад 60 антиукраїнських публікацій. З допомогою них ворог намагався дискредитувати ЗСУ та підірвати довіру до України з боку міжнародних партнерів. Зрадник підтримував у своїх дописах агресивну війну проти України та виправдовував воєнні злочини окупантів.

Окрім цього, у матеріалах про ракетні удари загарбників по торгівельному центру у Кременчуці, житловому будинку у Дніпрі та енергооб’єктах Києва, він надав цим подіям оцінку вигідну російським кураторам.

За свою роботу агент отримав від окупантів майже 250 тис грн.

На основі матеріалів СБУ, суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Йому призначено 15 років тюрми із конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *