ОСТАННІ НОВИНИ

Підполковник Валентин Литвинчук повідомив, які професії не підходять для служби в армії

Андрій Котенський

|

Немає в армії непотрібних професій, людей можна перевести на інші потрібні спеціальності. Про це Львівському порталу повідомив підполковник у відставці, командир 3-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади, військовий юрист, голова правління громадські організації MindGuard Валентин Литвинчук.

За словами колишнього військового, що сьогодні тренує майбутніх захисників, застосування в армії під час війни можна знайти фактично кожній людині.

«Є люди, що не можуть стріляти, але з них виходять класні дронщики. Є люди, які привозять боєприпаси, які їх заготовляють, які готують їжу, обслуговують і ремонтують зброю тощо. Усі ці люди і їхні вміння в масштабах батальйону дуже потрібні. Застосування в армії під час війни можна знайти фактично кожній людині, окрім аватарів (пияків – ред), яких ми намагаємось не допускати до жодних важливих процесів. Хоча лайно із туалетів також має хтось чистити. Аватари в армії – проблема для їхніх побратимів. Він справляється зі стресом, заливши «сливу», і відверто кладе на безпеку товаришів. Але хильнути і надіятись, що буде легше, – це те саме, що помочитися у штани і думати, що буде тепліше», – повідомив Валентин Литвинчук.

За словами військового інструктора, для людини, яка вагається, рекрутинг є кращим варіантом, бо тоді можна обрати, ким бути у армії: піхотинцем, дронщиком чи діловодом. Ті, хто бояться війни, можуть плести сітки, складати БпЛА, збирати і здавати пляшки і таким чином донатити на армію.

Водночас він переконаний, що держава має берегти висококваліфікованих фахівців і інтелектуалів своєї нації.

«Висококваліфікованих фахівців і інтелектуалів потрібно активніше бронювати і залучати до роботи на перемогу. Наприклад, до роботи на державних оборонних підприємствах. Ми маємо також багато незадіяних важелів, як залучити людину до трудової мобілізації під час війни. Від порушників закону, комендантської години і до тих, хто викидає недопалки, – всі мають за замовчуванням отримувати години виправних робіт на користь держави. До прикладу, рити окопи на півночі України, готувати додаткові лінії захисту чи розгрібати завали від прильотів», – переконаний Валентин Литвинчук.

На уточнююче питання кореспондента Львівскького порталу, як налагодити якісний процес мобілізації та демобілізації в Україні, Валентин Литвинчук відповів: «Нам потрібен лідер і справедливість. Це запорука всіх якісних процесів державотворення. Процеси мобілізації мають бути прозорими і справедливими для всіх верств суспільства».

Детальніше читайте у інтерв’ю Львівського порталу: «Ворога знищує не техніка, а людина, яку треба навчити»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *