ОСТАННІ НОВИНИ

Шуфрич більше не очолює комітет ВРУ з питань свободи слова

Наталя Дуляба

|

Підозрюваного у державній зраді нардепа Нестора Шуфрича зняли з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

На засіданні 20 вересня Верховна Рада України позбавила Нестора Шуфрича посади голови комітету з питань свободи слова. «За» проголосували 258 народних обранців.

Втім Шуфрич залишиться одним із трьох членів цього парламентського комітету. Тимчасовим його очільником автоматично став нардеп від «Слуги народу» Євген Брагар, який досі був заступником Шуфрича у комітеті. Цей політик «відзначився» тим, що пропонував пенсіонерці продати собаку, аби та могла заплатити за комуналку. Також він пропонував прибрати з навчальної програми 5 класу історію України.

Остаточного голову комітету з питань свободи слова у Верховній Раді планують призначити наступного тижня.

«За моєю інформацією, найбільш ймовірно це буде файний представник Львівщини з групи “Довіра” Павло Бакунець», – ділиться інформацією Железняк.

Нагадаємо, 15 вересня Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ.

Його підозрюють у державній зраді через співпрацю з колишнім секретарем РНБО України Володимиром Сівковичем, який є агентом російської ФСБ.

За версією слідства, одним із основних завдань Нестора Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія, що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином одіозний політик намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Відразу після обшуків суд відправив Шуфрича на два місяці у СІЗО без можливості внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *