ОСТАННІ НОВИНИ

Данія першою у світі купить зброю для ЗСУ в українських виробників

Маркіян Рой

|

Данія ухвалила рішення про виділення 200 мільйонів данських крон ($28,5 мільйона) на закупівлю української зброї та військової техніки для Збройних Сил України (ЗСУ) безпосередньо у вітчизняних виробників. Про це повідомив очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін.

Це перше подібне рішення в історії, яке, як очікується, стане прецедентом для інших країн. Про подібне рішення Україна настійно просила своїх партнерів протягом останніх місяців.

«Вчора Данія ухвалила рішення про новий пакет допомоги Україні. Серед іншого в пакеті закладено 200 млн данських крон (28,5 млн доларів) на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників», – йдеться в повідомленні.

За словами Олександра Камишіна, українська оборонна галузь вже настільки розвинулася, що держбюджет не може завантажити виробників замовленнями на максимальну потужність.

«Спроможність українського ОПК становить близько 20 млрд доларів. При цьому Україна має лише 6 млрд доларів на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні – бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту», – пояснив Камишін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *