ОСТАННІ НОВИНИ

Зброя має бути в кожного вдома, – підполковник Валентин Литвинчук

Андрій Котенський

|

Шанси України перемогти агресора у війні 50 на 50. Наші громадяни мають готуватися до захисту з малечку, а також мали б отримати дозвіл на володіння зброєю, щоб подібного вторгнення не відбулося у майбутньому. Про це Львівському порталу повідомив підполковник у відставці, командир 3-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади, військовий юрист, голова правління громадські організації MindGuard Валентин Литвинчук.

«Перемога і подальша підготовка населення. Зброя також має бути в кожного вдома. Вони б побоялися напасти і чинити звірства у добре озброєній країні. Наразі наші шанси на перемогу – 50 на 50. Але якщо наше суспільство не змінить погляди на війну, то ми приречені на поразку. Ми маємо усвідомити, що війна стосується кожного і на фронті, і в тилу. Всі гарно знають і кричать про свої права, які порушують свободу їхнього пересування, але забувають про свої обов’язки. А 65 стаття Конституції України нам говорить, що захист територіальної цілісності є обов’язком громадян України», – повідомив Валентин Литвинчук.

Він також закликає суспільство не бути «ждунами». Бо якщо ми втратимо незалежність, то жодних прав не матимемо, бо раби не мають прав.

«Не потрібно гаяти часу, а вже зараз це розпочати подібні процеси підготовки і використовувати кращий досвід багатьох країн, враховуючи нашу національну свідомість. На законодавчому рівні всім потрібно дозволити володіти зброєю та запровадити цивільно-військове партнерство… Ще один важливий момент – патріотичне виховання суспільства з садочків. Ми маємо поважати державну символіку змалечку, знати її реальну цінність», – зазначив Валентин Литвинчук.

Важлива роль виховання суспільства – у патріотичних організаціях і в належному вшануванні загиблих.

«Військових не потрібно жаліти, а шанувати за те, що вони зробили і продовжують робити», – додав він.

Детальніше читайте у інтерв’ю Львівського порталу: «Ворога знищує не техніка, а людина, яку треба навчити».

Як відомо колишній піхотинець Ігор Лучків (Агар) також виступав за надання зброї населенню, а стримуючим фактором закликав запровадити справедливу кару за неналежне використання зброї.

«У майбутньому усі мають вміти користуватися зброєю, у тому числі сьогоднішні діти і жінки. Якщо вся країна вмітиме користуватися зброєю і матиме її в кожній домівці, то таку країну буде неможливо завоювати. На нас взагалі боятимуться напасти. Якби, до прикладу, у Бучі в кожному будинку була людина, що стріляє з автомата, то не було б таких звірств і розстрілів мирного населення. Зброя має стати доступною, як це є у США. Гарний приклад у Швейцарії, де всі військові мають право мати зброю в домі», – повідомляв Ігор Лучків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *