ОСТАННІ НОВИНИ

Медики розповіли, як живе військовий, якому вперше в Україні вживили протези у кістки

Олег Дерев'янко

|

Торік ортопеди-травматологи Національного реабілітаційного центру «Незламні» (Unbroken) вживили протези в кістку 57-річному капітану ЗСУ Ігорю Крупнову, який на війні втратив обидві ноги. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Спершу хірурги встановили металеві імпланти, а за шість тижнів після операції, протезисти припасували до них труби та стопи. Погодитися на операцію, яку в Україні ніколи не виконували, пацієнтові було нелегко.

«Я тоді не знав, що буде. Ризикували і я, і лікарі. Але прооперували. Я думаю, що то був правильний крок. Відтоді не шкодую жодного дня», – каже Ігор Крупнов.

Зараз Ігор веде активний спосіб життя – їздить за кермом, займається спортом, волонтерить та здійснює мрії. Адже нещодавно він повернувся зі США, де вулицями міста Лос-Анджелес пройшовся своїми ногами.

«Остеоінтеграційне протезування – це новітня технологія, яку успішно застосовують у світі. Це нові можливості для людей, які втратили кінцівки, і ці можливості просто зобов’язана надати медична система – особливо тим, хто втрачає здоров’я, захищаючи державу. Я дуже радий, що нам у центрі “Незламні” вдалося застосувати цю методику», – зазначив генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Водночас, медики наголошують, що остеоінтеграція має низку виключень і протипоказань. Відтак, рішення щодо протезування ухвалюється виключно мультидисциплінарною командою, на основі показів та цілей пацієнта.

Нагадаємо, що минулого року, восени, авто, в якому Ігор Крупнов їхав на завдання разом з побратимами, наскочило на міни. Тоді він втратив обидві ноги. До тями прийшов лише за кілька днів після поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *