ОСТАННІ НОВИНИ

Навідник російських ракет по піцерії в Краматорську отримав довічний термін

Наталя Дуляба

|

Мешканець Краматорська, який навів російські ракети по піцерії Ria Pizza, внаслідок чого загинули 13 людей, отримав вирок – довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про удар, який здійснили російські окупанти по Краматорську 27 червня 2023 року. Того дня рашисти атакували кафе Ria Pizza, застосувавши балістичні ракети «Іскандер М».

Тоді загинули 13 людей, в тому числі четверо дітей. Ще 64 людини дістали поранення.

Як відомо, серед загиблих внаслідок ракетного удару по піцерії у Краматорську була українська письменниця Вікторія Амеліна, вона померла у лікарні 1 липня. Разом із Амеліною в закладі були троє іноземців: колумбійський письменник Гектор Абад, політик Серхіо Харамільо та журналістка Каталіна Гомес. Всі вони відбулись легшими пораненням.

Встановлено, що ракетний удар скоригував місцевий мешканець, працівник газотранспортного підприємства, якого завербував ворог.

Правоохоронці не називають його імені, але Українська правда пише, що звати засудженого Володимир Синельник.

За даними слідства, торік 27 червня до нього вчергове звернувся «начальник відділення розвідки командування вв мвс днр». Він поставив перед агентом завдання перевірити, чи є в Ria Pizza українські військові.

«Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Чоловік записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в Telegram. Аби ніхто не помітив його зацікавленості локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав мешканця Краматорська винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) і призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

На вирок суду чоловік чекав під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *