ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поліція знайшла більше половини ухилянтів, яких розшукував ТЦК

Наталя Дуляба

|

За три місяці 2024 року ТЦК на Львівщині оголосив у розшук понад 2000 військовозобов’язаних чоловіків, поліція змогла знайти більше ніж половину з них. Про це повідомляє Zaxid.net.

Як відповіли журналістам на запит у Львівському обласному ТЦК та СП, з 1 січня до 31 березня районні ТЦК та СП Львівської області скерували у підрозділи поліції звернення щодо доставки 2146 осіб, які вчинили адміністративні правопорушення за ст.210 КУпАП (порушення військовозобов’язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин).

За ці три місяці поліцейські розшукали та доставили до ТЦК та СП 1226 осіб, решта ще перебуває в розшуку.

«Решта військовозобов’язаних не були доставлені у з в’язку з тим, що багато поданих у розшук не проживають за місцем реєстрації, виїхали за межі Львівської області, працюють в інших областях України тощо», – зазначили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Водночас у військкоматі не розголошують дані, скільки мешканців Львівщини були оголошені в розшук за ухилення від мобілізації з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні у Нацполіції розповіли механізм пошуку і затримання ухилянтів. Спочатку відповідне звернення правоохоронцям надсилають із ТЦК, інформацію про особу вносять до єдиної інформаційної системи, після чого починають перевірку.

Після встановлення місця перебування військовозобов’язаного поліція доставляє до ТЦК, де вже на нього складають постанову. Людина може уникнути адмінвідповідальності, якщо доведе поважні причини своєї неявки у військкомат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *