ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала коригувальника ракетного удару по Краматорську

Анастасія Диняк

|

Контррозвідка Служби безпеки України «по гарячих слідах» затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська на Донеччині 27 червня. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Так, затриманим коригувальником удару виявився «розконсервований» агент головного управління Генштабу ЗС РФ, більш відомого як ГРУ. За даними СБУ, це мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Раніше його дистанційно завербувала російська розвідка, а під час повномасштабного вторгнення «активувала» і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську та Краматорську.

Також він мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

27 червня чоловік отримав завдання з’ясувати, чи працює кафе у центрі міста та чи є там відвідувачі.

Агент приховано вів відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього він переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці. Згодом окупанти завдали ракетного удару по кафе, в якому перебували люди.

Наразі вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності.

 Нагадаємо, увечері 27 червня російські військові завдали ракетного удару по Краматорську на Донеччині.

Станом на 12:00 год. відомо про десятьох загиблих та 61 постраждалу особу. Серед загиблий троє дітей –  17-річна дівчина та 14-річні сестри. Поранено також восьмимісячного малюка, загрози його життю наразі немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *