ОСТАННІ НОВИНИ

Дружина Богдана Дубневича стала власницею 40 земельних ділянок

Наталя Дуляба

|

Дружина голова Солонківської сільради Богдана Дубневича Тетяна у 2023 році стала власницею 40 земельних ділянок площею більше 72 га. Про це повідомляє Zaxid.net.

Голова Солонківської сільради Богдан Дубневич подав декларацію про доходи за 2023 рік. Він показав свої доходи і доходи дружини Тетяни Дубневич.

Кількість квартир, будинків, годинників і компаній у власності Богдана Дубневича і його дружини практично не змінилась у порівнянні з попередніми роками. Та у 2023 році подружжя накопичило більше готівкової валюти, почало отримувати пенсію, а Тетяна Дубневич стала власницею майже чверті села Суходіл Бібрської громади.

Згідно з документом, упродовж серпня-вересня 2023 року Тетяна Дубневич стала власницею 40 земельних ділянок площею 72,68 га. При цьому вартість всієї цієї землі на дату набуття права на неї жінкою становила 330,5 тис. грн – переважно ділянки по 2 га оцінювались по 7 тис. грн, найдорожча ділянка – 20,5 тис. грн.

Площа села Суходіл становить 3,28 км2. Отже, 0,726 км2 у власності Тетяни Дубневич – це орієнтовно 22-23% площі села.

Востаннє перед цим Тетяна Дубневич стала власницею 19 земельних ділянок в селі Зубра, що межує зі Львовом, у жовтні-грудні 2021 року. Земля в Зубрі оцінювалась значно дорожче – вартість ділянки у 2 га на момент набуття права власності Тетяною Дубневич становила в середньому 350 тис. грн.

Село Суходіл розташоване приблизно за 35 км від Львова. У ньому проживає трохи більше 500 людей. Орган місцевого самоврядування – Бібрська міська рада.

Тетяна Дубневич також є власницею половини корпоративних прав і бенефіціарною власницею ТзОВ «Мисливське господарство Зубр», ТзОВ «НВП Корпорація КРТ», ТзОВ «Джеб», ТзОВ «Галицький дім» і ТзОВ «Сінема енд Джаз». Також Тетяна Дубневич є власницею ПАТ «Самбірський керамзитовий завод», «Рівненський завод надміцних залізобетонних конструкцій».

Богдан Дубневич на посаді сільського голови Солонки отримав 739,5 тис. грн зарплати, а його дружина заробила підприємництвом 2,96 млн грн. Пенсія Богдана Дубневича за 2023 рік становила 251 тис. грн, а Тетяни Дубневич – 151 тис. грн. Окрім того, Богдан Дубневич отримав подарунок від сина Павла на 21 тис. грн, але не вказав, що саме це було.

Подружжя Богдана і Тетяни Дубневичів зберігає готівкою 3,8 млн грн і 1,97 млн доларів. Ще 1,1 млн грн та 8,6 тис. доларів Дубневичі мають на банківських рахунках і в позиці третій особі.

Також Богдан Дубневич написав у декларації, що пожертвував на ЗСУ 3,65 млн грн.

Додамо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і до листопада 2023 року фінансово-промислова група братів Дубневичів зросла на 10 нових компаній, учасниками/бенефіціарами яких стали діти братів: Юрій та Павло Дубневичі, Роксолана Пиртко, Надія Гичка.

Як повідомляв Львівський портал, у лютому ДБР оголосило про підозру підлеглим Богдана Дубневича, які незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн, де Львівська міськрада планувала збудувати нову вулицю. А брат сільського голови Солонки нардеп Ярослав Дубневич оголошений у розшук і втік за кордон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *