ОСТАННІ НОВИНИ

Мета російських атак – залякати українців, – РНБО

Наталя Дуляба

|

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що масовані атаки росіян спрямовані на залякування українців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі РНБО.

«Мета російських ударів – залякати населення. Наше завдання – захистити наші міста і це вкрай складно без західної підтримки», – сказав Литвиненко під час зустрічі з експрезиденткою Хорватії Коліндою Грабар-Китарович.

Глава РНБО додав, що Росія своїми ракетами і дронами не лише тероризує міста, особливо у східних і південних регіонах, а й прагне знищити українську енергетику.

Під час зустрічі сторони говорили й про геополітичну ситуацію у світі, майбутні вибори у ЄС і США, а також про протидію російським інформаційним кампаніям. Колінда Грабар-Китарович зі свого боку наголосила на важливості протидії спробам РФ дестабілізувати ситуацію на Балканах.

Нагадаємо, у березні Росія взялася знову за масовані атаки по Україні. Окупанти прицільно б’ють по енергетичних об’єктах. За 19 днів березня Росія випустила 130 ракет, понад 320 «Шахедів» і майже 900 керованих авіабомб.

А протягом тижня з 18 по 24 березня ворог обстріляв Україну майже 190 ракетами, 140 «Шахедами» та 700 керованими авіабомбами.

У ГУР кажуть, що Росія здатна ще на декілька масованих атак, після чого їй знову доведеться брати паузу, щоб накопичити ракети. При цьому в РФ намагаються мати у запасі не менше 900 ракет.

Напередодні керівник української воєнної розвідки Кирило Буданов говорив про накопичення Росією ракет «Калібр». Він вважає, що найближчим часом ворог може знову їх застосувати для атак про Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *