ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці сільради на Львівщині приватизували землю, призначену для дороги

Ольга Денисяка

|

На Львівщині депутат сільради разом зі спільниками незаконно відчужили землю, запроєктовану під дорогу. Таким чином із комунальної власності вибули три земельні ділянки загальною вартістю 2,7 млн грн. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даним слідства, мешканець Львівщини, перебуваючи на посаді голови земельної комісії сільради, організував незаконне виділення земельних ділянок на користь третіх осіб. Мова йде про землі, які розташовані на запроектованій частині дороги неподалік Львова. Проект будівництва останньої передбачає наявність транспортної розв’язки. Відтак, такі землі не можуть надаватись у приватну власність.

Для цього він залучив ще трьох службовців тієї ж сільради, а також директора приватної землевпорядної організації та держреєстратора однієї із територіальних громад Львівського району.

«Організатор підшукав осіб, із числа своїх родичів, які мали право на безкоштовне набуття земель в межах громади. Після цього, без відома цих осіб, звернувся до сільради з підробленими заявами щодо надання дозволу на відведення їм землі. Спільники з сільради погодили ці дозволи та, разом з організатором, забезпечили позитивне голосування комісії сільради щодо відведення цих ділянок у власність. Після цього директор приватного підприємства розробив проекти землеустрою без фактичної присутності замовників, а державний реєстратор зареєстрував незаконно оформлені землі для ведення сільського господарства», – йдеться в повідомленні.

Таким чином із комунальної власності вибули три земельні ділянки загальною вартістю 2, 7 млн грн.

Депутату однієї із сільрад Львівщини та п’ятьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру. Їм інкримінують зловживання службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).Слідчі дії тривають. За клопотанням прокурора на вищевказані ділянки накладено арешт.

За даними ДБР, мова йде про посадовців Солонківської сільської ради під Львовом. Голова постійної комісії з агропромислового комплексу сільської ради вирішив незаконно приватизувати земельні ділянки на території громади. Він знав, що на цій землі мала б пролягти дорога, яка згідно з генпланом Львова мала з’єднати два райони міста.

«Голова комісії залучив до оборудки керівника відділу архітектури та містобудування, фахівця земельного відділу Солонківської сільської ради, державного реєстратора та керівника землевпорядної організації. Фігуранти шукали пільговиків, які мають право на виділення безкоштовних ділянок, щоб використати їх особисті дані. Від імені пільговиків посадовці подали звернення до сільради з проханням надати дозвіл на затвердження проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність. Після необхідних погоджень та голосування на сесії ділянки загальною площею 0,3 га перейшли у власність підставних осіб, проте реально розпоряджалися землями посадовці», – повідомили в ДБР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *