ОСТАННІ НОВИНИ

За 19 днів Росія випустила по Україні 900 авіабомб і 320 «Шахедів»

Олег Дерев'янко

|

Лише від початку березня російські окупанти випустили по Україні більше 1300 різних боєприпасів: 130 ракет, понад 320 «Шахедів» і майже 900 керованих авіабомб. Про це 19 березня повідомив президент Володимир Зеленський.

«Щодня і щоночі Росія дронами, ракетами й керованими бомбами веде терористичну війну проти наших людей, проти звичайних міст і сіл України», – наголосив глава держави.

Водночас Володимир Зеленський наголосив: країна довела, що може ефективно збивати ракети та дрони російських терористів, знищувати військову авіацію РФ. Все це рятує тисячі життів і дає змогу українській економіці функціонувати. Проте для захисту українського все ще потрібні додаткові системи ППО.

«Але ми потребуємо більшого захисту – цілком реалістичної кількості систем ППО, які є в наших партнерів. “Петріоти” й інші системи мають робити те, заради чого створювались, захищати життя, а не припадати пилом на зберіганні. І я дякую всім у світі, хто це розуміє та допомагає нам берегти життя. Російський терор повинен програти», — прокоментував президент.

Нагадаємо, протягом 12-17 березня російські війська обстріляли Суми, Одесу, Кривий Ріг, Мирноград, Вінницю та Миколаїв. Для атаки вони застосували як балістичні ракети «Іскандер», так «Шахеди» й авіабомби.

Загалом загинули 34 українці, ще 145 отримали поранення. У цих містах зруйновано 50 приватних будинків і 10 багатоповерхівок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *