ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив Сирського новим Головнокомандувачем ЗСУ

Ольга Денисяка

|

На посаду Головнокомандувача Збройних сил України призначили командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України», – заявив Зеленський.

Також президент заявив, що говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським.

«Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції», – зазначив Зеленський.

Про зміну керівництва Збройних сил України повідомив також міністр оборони України Рустем Умєров.

«Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час Великої Війни з росією. Збройні Сили України разом з усім Народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу.  Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність.  Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності.  2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії.  Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.  Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», – написав міністр.

Зазначимо, що перед цим президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомили, що провели зустріч. Зокрема, обговорили, хто може бути в оновленому керівництві ЗСУ.

Що відомо про Сирського?

З початком бойових дій на Донбасі 2014 року Олександр Сирський став начальником штабу АТО. Зокрема, був одним із головних командирів під час боїв за Дебальцеве. За бої в Дебальцеві Сирського нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а згодом присвоїли звання генерал-лейтенанта.

З перших днів повномасштабної війни Сирський командував обороною Києва. З літа 2022 року був одним із командувачів контрнаступом ЗСУ на Харківщині. У 2022 здобув відзнаку Героя України.

З осені 2022 до весни 2023 року керував обороною Соледара та Бахмута

До призначення головнокомандувачем з 2019 року обіймав посаду командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *