ОСТАННІ НОВИНИ

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України

Маркіян Рой

|

Словенія підтримає чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України у країнах за межами Євросоюзу. Про це під час свого візиту до Любляни заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє Європейська правда.

Міністр не уточнив конкретну суму, яку виділить Любляна. Але, за даними словенського інформаційного агентства STA, уряд Словенії спрямує на проєкт мільйон євро.

Глава чеської дипломатії провів переговори у Словенії зі своїми колегами зі Словаччини, Словенії, Угорщини та Австрії. За робочим обідом до глав МЗС приєднався міністр закордонних справ Чорногорії.

На зустрічі йшлося про розширення та функціонування ЄС, російську агресію проти України та міграцію.

Зазначимо, про те, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України у потенційних постачальників за межами ЄС, сповістив у лютому президент республіки Петр Павел. Втім на закупівлю потрібно було знайти гроші.

На цю пропозицію одразу ж відгукнулися Нідерланди, пообіцявши надати 100 мільйонів євро на закупівлю снарядів. Наприкінці лютого Бельгія також заявила, що візьме участь у закупівлі боєприпасів, виділивши на це 200 мільйонів євро. Згодом Франція, Норвегія та Польща також підтримали чеський план постачання 800 тисяч артилерійських снарядів в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *