ОСТАННІ НОВИНИ

Французькі гаубиці Caeser, які виробили для України, доставлять найближчим часом

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що до України невдовзі доставлять 78 гаубиць Caeser, які виробили спеціально для потреб українського війська. Про це він сказав на пресконференції, пише hromadske.

За словами французького міністра, Франція, Україна та Данія досягли домовленості про фінансування самохідних гаубиць Caesar, що дасть змогу «швидко доставити» їх.

Крім того, Франція прагне збільшити постачання боєприпасів калібру 155 мм. Цьогоріч там планують надіслати Україні 80 тисяч снарядів. Це більш ніж удвічі перевищує обсяг у 30 тисяч таких боєприпасів, які Франція поставила Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Раніше лідери Франції, Німеччини та Польщі заявили про готовність «закуповувати для України ще більше зброї — на всьому світовому ринку». Також у планах — розширити виробництво військової техніки, зокрема через співпрацю з Україною, та започаткувати нову коаліцію з реактивної артилерії великої дальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *