ОСТАННІ НОВИНИ

РФ заявила про відновлення радянського підрозділу контррозвідки «Смерш», – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Британська розвідка звернула увагу на заяви російських політиків наприкінці 2023 року про відновлення радянського контррозвідувального підрозділу «СМЕРШ». Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, повідомляє Європейська правда.

Аналітики зазначили, що на початку січня 2024 року у відкритих джерелах з’явилося зображення оперативників, які, очевидно, носили нашивки «СМЕРШ».

У британській розвідці нагадали, що назва підрозділу – це абревіатура від російської фрази «смерть шпигунам». Підрозділ, який заснував диктатор СРСР Йосип Сталін, існував у 1941-1946 роках.

В огляді Міноборони відзначають, що неясно, чи вказує нова назва на якісь суттєво нові можливості або роль російської контррозвідки, чи це просто зміна назви.

«Втім, це є ще одним прикладом того, як російська влада свідомо впроваджує сприйняття російсько-українського конфлікту в дусі Другої світової війни, і як вона зосереджується на нібито проникненні зовнішніх загроз в РФ», – резюмує британська розвідка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *