ОСТАННІ НОВИНИ

Ексдиректор Львівського бронетанкового заводу визнав, що не задекларував квартиру і фірму, – САП

Наталя Дуляба

|

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо колишнього директора ДП «Львівський бронетанковий завод», який протягом 2016-2018 років не вказав у своїх деклараціях квартиру дружини у Відні та власну фірму. Сам експосадовець свою провину визнав. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі САП.

 

Ексдиректора танкового заводу обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України – подання недостовірних відомостей до декларації про доходи.

Під час розслідування, яке проводили детективи НАБУ ще з 2017 року, встановлено, що протягом 2016-2018 років посадовець умисно не відобразив у своїх деклараціях право на користування квартирою у Відні (Австрія), яка належить його дружині. Вартість помешкання становить 381 тисячу євро.

«Також підозрюваний «забув» вказати у деклараціях відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом 50 тисяч доларів США», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зауважують, що обвинувальний акт, скерований до Вищого антикорупційного суду, містить угоду про визнання винуватості.

«Так, відповідно до угоди вказана особа визнає себе винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, та погоджується на призначення покарання у виді штрафу у розмірі 3500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян», – додають у прокуратурі.

Роман Тимків, фото – Уніан

Зазначимо, що з 2015 директором Львівського бронетанкового заводу був Роман Тимків. Із займаної посади його звільнили 28 серпня 2018 року.

У липні 2017 року працівники НАБУ затримали РоманаТимківа та його заступника Олега Ткаченка за підозрою у закупівлі вживаних моторів до танків Т-72 замість нових.

Згодом Роману Тимківу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави розміром 2 млн грн, його заступнику призначили арешт на 60 днів із можливістю внесення 1,8 млн грн застави.

Проти Романа Тимківа виступали працівники бронетанкового заводу, вони висловили йому недовіру і не впускали на підприємство.

Після Тимківа бронетанковий завод очолив Віктор Андрощук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *