ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України

Ольга Денисяка

|

Уряд Чехії обговорив і схвалив внесення коштів на ініціативу країни, яка передбачає закупівлю боєприпасів для України. Про це оголосив чеський прем’єр-міністр Петр Фіала, повідомляє Європейська правда.

За його словами, близько 20 країн вже висловили зацікавленість у приєднанні до ініціативи. Водночас прем’єр не вказав, яку суму внесе Чехія.

«Для України надзвичайно важливо, що вона знає, що за кілька тижнів чи місяців прибуде більше боєприпасів, і може адаптувати свою тактику до цього вже сьогодні. Ще раз хочу подякувати всім, хто долучився до цієї ініціативи. І сьогодні чеський уряд зробив ще один крок у цьому напрямку», – зазначив Фіала.

Зазначимо, про те, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України у потенційних постачальників за межами ЄС, сповістив у лютому президент республіки Петр Павел. Втім на закупівлю потрібно було знайти гроші.

На цю пропозицію одразу ж відгукнулися Нідерланди, пообіцявши надати 100 мільйонів євро на закупівлю снарядів. Наприкінці лютого Бельгія також заявила, що візьме участь у закупівлі боєприпасів, виділивши на це 200 мільйонів євро. Згодом Франція, Норвегія та Польща також підтримали чеський план постачання 800 тисяч артилерійських снарядів в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *