ОСТАННІ НОВИНИ

Організатору незаконного видобутку гравію на Львівщині «світить» до трьох років тюрми

Олена Карп'юк

|

Поліцейські скерували обвинувальний акт на 46-річного мешканця Дрогобиччини, який організував незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

«Встановлено, що видобуток піщано-гравійної суміші здійснювався у заплавах та руслах річки Бистриця за допомогою вантажної техніки без жодних дозвільних документів. У подальшому незаконно видобута суміш реалізовувалась як будівельний матеріал фізичним та юридичним особам», – йдеться у повідомленні.

Також поліцейські з’ясували, що до організації незаконного видобутку копалин причетний 46-річний місцевий мешканець, якому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Зловмиснику загрожує покарання – штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Львівський портал раніше, незаконний видобуток гравію на річці Бистриця у Дрогобицькому районі поліцейські викрили на початку травня.

Нагадаємо, видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин  у заплавах та руслах річок заборонений діючим природоохоронним законодавством, окрім того, це призводить до непередбачуваних, а інколи й катастрофічних наслідків під час весняних повеней.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *