ОСТАННІ НОВИНИ

Пішохідну вулицю Курбаса в центрі Львова перетворили у суцільний ресторан

Олена Карп'юк

|

Львів’яни скаржаться на літні майданчики, які фактично заблокували рух пішохідною вулицею Леся Курбаса, що в центрі міста. Відповідна скарга вже зареєстрована на гарячій лінії Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під скаргою львів’янина на сторінці гарячої лінії у Facebook активізувались й інші містяни, які проти розташування таких великих літніх майданчиків на вулиці Леся Курбаса, яка мала бути пішохідною.

Зазначимо, кафе та ресторани, які розташовані на Леся Курбаса, мають встановлювати свої літні майданчики відповідно до проекту вулиці. Однак сьогодні вони унеможливлюють вільний рух пішоходів цією вулицею.

«Як платник податків я не погоджувалась оплачувати облаштування чергового плацу для тих майданчиків. По пішохідній вулиці пішоходу чи мамі з візочком пройти нереально. Я вже не кажу, як туди заїхати швидкій чи пожежній. Зате за бюджетні гроші та за рахунок громадського простору чудово розширився бізнес місцевих наливайок», – зазначила львів’янка Наталія Сікевич.

У відповідь на скаргу на самій гарячій лінії зазначили, що скерують її в Галицьку райадміністрацію.

Нагадаємо, створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса виконавчий комітет Львівської міської ради погодив ще взимку 2015 року. Роботи із облаштування нового покриття та благоустрою завершились орієнтовно на початку літа 2015 року, їхня вартість становила півмільйона гривень.

Як зазначали тоді у міській раді, сама вулиця Леся Курбаса є невеликою і використовувалась неефективно, тому її вирішили зробити пішохідною та облаштувати там невелику паркову.

Фото: Jur Kobernick

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *