ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові понад три тисячі людей хворі на глаукому: які симптоми хвороби та як себе уберегти?

Вероніка Рой

|

У Львові налічується 3300 людей хворих на глаукому. Про те, які симптоми хвороби та як себе вберегти від недуги розповіли сьогодні, 19 березня, під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, глаукома – це група захворювань ока, спільними ознаками яких є підвищення внутрішньо очного тиску, а спільними  наслідками – атрофія зорового нерву зі специфічними мінами поля зору.

«Дуже важливо вчасно виявити ознаки підвищення внутрішньоочного тиску. При вчасному лікуванні глаукоми можна призупинити процес втрати зору і уникнути сліпоти. На сьогодні у Львові 3300 людей, які мають глаукому, понад 800 осіб зареєстровані з незворотніми змінами. Це означає, що вони пізно звернулися. Тому я наголошую, що дуже важливо вчасно звертатися до лікаря», – розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

У свою чергу завідувач ЛММЦ «Мікрохіругія ока» Ігор Новицький зазначив, що спочатку пацієнту потрібно звернутися у поліклініку до окуліста, а потім у глаукомний кабінет, який знаходиться на базі 8-ї клінічної лікарні міста Львова, для уточнення діагнозу.

«Глаукома є неболючою і це – найгірше. Людина взагалі нічого не помічає аж до того часу, коли одне око втрачає зір, або відбувається значне звуження поля зору. Глаукому навіть називають «мовчазним злодієм». Єдиним способом уберегти себе, це щорічний огляд в офтальмолога. Хотів би зазначити, що глаукому вилікувати не можна, діагноз залишається з пацієнтом на ціле життя, змінюється стадія глаукоми, рівень внтрішньоочного тиску», – додав він.

Спочатку глаукома вражає периферійний зір, а потім впливає на центральний. Таким чином, це може впливати на роботу людини у повсякденному житті.

Глаукома може уразити будь-кого. Тому медики зазначають, що глаукома дуже часто розвивається у віці 60 років. В зоні ризику також люди, у яких в родині були випадки захворювання. Також ризик глаукоми збільшується удвічі, якщо у людини діабет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *