ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині голова сільради незаконно передав під забудову 14 земельних ділянок

Юлія Шпак

|

На Львівщині посадовці незаконно роздавали приватним особам державні землі. Загалом до нових власників перейшли ділянки площею понад два гектари, вартість яких становить майже 5 000 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як зазначають у відомстві, голова однієї з сільрад затвердив документацію, відповідно до якої громадянам незаконно було передано під забудову 14 земельних ділянок загальною площею у 2,1 гектара. Всі вони знаходилися за межами територій, що належать сільській громаді, і розпоряджатися ними міг тільки орган виконавчої влади, а не місцевого самоврядування.

«В подальшому на підставі документів, затверджених головою сільради, керівник районного відділу земельних ресурсів погодив передачу ділянок у приватну власність. Таким чином діями посадовців державі були заподіяні збитки на суму майже 5 мільйонів гривень. На ділянки, незаконно передані приватникам, накладено арешт», – йдеться у повідомленні.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк  до  трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї  тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *