ОСТАННІ НОВИНИ

Землевпорядник сільради на Львівщині завдав збитків державі на понад мільйон гривень

Юлія Шпак

|

Поліцейські затримали чиновника, що завдав збитків державі на суму 1,2 мільйони гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

«Встановлено, що впродовж грудня 2008 – листопада 2009 років землевпорядник однієї з сільських рад Дрогобицького району розглядав та погоджував технічну документацію з підготовки та видачі державного акту на право власності земельної ділянки площею 0,25 га для ведення будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель»,- йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці зазначають, що посадовець підписав фіктивний акт встановлення та узгодження меж земельної ділянки, а також власноручно заповнив та підписав довідку про землекористування, згідно яких земельна ділянка нібито знаходиться в межах населеного пункту. Таким чином, на підставі зазначених фіктивних документів, земля держави опинилась «в руках» приватного власника.

«Встановлено, що виділена земля фактично розташована за межами населеного пункту, належала до земель державної власності й могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. Так, внаслідок незаконних дій чиновника державі було завдано збитків на 1,2 мільйона гривень», – додають у поліції.

Правоохоронці повідомили землевпоряднику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *