ОСТАННІ НОВИНИ

Герої зі Львівщини, що віддали свої життя в зоні АТО у 2017 році

Катерина Родак

|

У 2017 році, згідно офіційно оприлюднених у ЗМІ даних,  у зоні АТО загинуло 12 бійців зі Львівщини. Дані з відкритих джерел зібрав Львівський портал.

 

8 червня внаслідок ворожого мінометного обстрілу у зоні АТО загинув 21-річний боєць «Залізної бригади» Михайло Березка.  Михайло Березка був родом зі с.Бринці-Церковні Жидачівського району.

12 липня  внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій в районі Зайцевого (ОТУ “Донецьк”) в зоні АТО був важкожитель міста Жовква Львіської області Володимир Турчин. Загиблий військовослужбовець ,1990 року народження, служив за контрактом, призваний 31 травня 2015 року Жовківським РВК Львівської області.

4 грудня загинув внаслідок обстрілу в селищі Піски  боєць Першої Штурмової Роти ДУК ПС Віктор Матюхін, що проживав у Львові. У героя залишилась дружина. Бійцю Віктору Матюхіну булв 51 рік, він був уродженцем Казахстану.

2 березня загинув військовослужбовець 24-ї механізованої залізної бригади Володимир Пірус із міста Стрий. За даними побратимів, причиною смерті бійця, стало пряме попадання протитанкової керованої ракети в машину у якій перебував Володимир Пірус.

Володимиру було 41 рік. Без батька залишилось двоє дітей.

24 червня у зоні АТО загинули двоє бійців 8 полку СпП Олексій Іщук з Красилівського району  та Василь Лаврись зі Стрия. Василь Лаврись народився 3 червня 1988 року. На фронті з 2014 року та встиг побувати у багатьох найгарячіших точках, де безпосередньо брав участь у бойових діях. Василь брав участь в обороні Донецького та Луганського аеропортів, воював у районі Лутугиного та Дебальцевого.

 

 

21 червня під час бою в Авдіївці загинули два жителі Львівщини, бійці батальйону «Арата»: 38-річний Луців Андрій Зенонович , який народився у  м. Бориславі та 30-річний Іваник Володимир Васильович, що народився у м. Стебник.

22 грудня на сході України загинув 43-річниий військовий Михайлюк Петро – житель села Гологори Золочівського району.  Боєць служив у 80-й аеромобільній  бригаді. Загинув Герой під час мінометного обстрілу внаслідок поранення в шию.

24 березня загинув львів’янин Володимир Павлів. Герою було 42 роки, він служив в 24-й окремій механізованій бригаді. Сержант загинув під час виконання бойового завдання від осколкового поранення голови. На службу за контрактом у 24-у бригаду він пішов у грудні 2016 року, був командиром відділення, гранатометником-кулеметником. До служби на контакті, він був добровольцем в 34-й бригаді. У Володимира Павліва залишилась мати, брат і сестра.

 

30 січня у зоні АТО загинув капітан Андрій Козило  – випускник Академії сухопутних військ. Боєць загинув в бою під Авдіївкою. Під час навчання в Національній академії, Андрій вирізнявся сміливістю і позитивним сприйняттям світу, був упевнений у собі та в своїх знаннях, він блискавично приймав рішення, які були професійними та виваженими.

 

 

8 серпня у зоні АТО загинув 21-рінчий боєць зі Львівщини – Володимир Зейлик. Він воював у складі батальйону «Донбас». У загиблого залишилися батьки та молодший брат.

14 березня на Луганщині загинув 18-річний Герой, уродженець с. Бортники Жидачівського району Князев Володимир. Володимир пішов воювати, коли йому виповниться 18 років. У родині Володимира є ще один старший брат Іван, два молодші – Андрій та Назар й сестра Ірина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *