ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам просять обрати, як має виглядати площа перед кінотеатром Довженка

|

У Львові розпочинають створення багаторічної стратегії розвитку комплексу кінотеатру Довженка та площі перед ним як справжнього громадського, культурного та розважального центру Сихова. Долучитись може кожен охочий, заповнивши опитувальник он-лайн. Це дасть можливість розробникам стратегії врахувати інтереси різних груп мешканців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

кінотеатр довженка

«Кінотеатр імені Довженка та площа перед ним були задумані як головний центр громадського життя Сихова, – розповідає начальник відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова. – І тут Сихівському району поталанило кілька разів. У часи будівництва району знайшлися кошти на здійснення грандіозного проекту кіноцентру, чим рідко можуть похизуватися інші райони. Другий раз площі та кінотеатру поталанило зберегти свої первинні функції та статус майна громади через важкі часи приватизації. Сьогодні ж ця площа є центральним світським місцем гуртування громади Сихова. Разом із будівлею кінотеатру вони творять єдність громадського простору. Відтак, ми звертаємось до мешканців міста з проханням заповнити анкету, і таким чином допомогти нам врахувати інтереси різних груп населення у розробці стратегії подальшого розвитку цієї площі».

Організатори оновлення площі та кінотеатру: Департамент розвитку ЛМР, Сихівська районна адміністрація, ГО «Кращий Сихів» та КОЦ «Кінотеатр ім.Довженка».

Більше про архітектуру будівлі кінотеатру ім. О.Довженка можна прочитати на сайті Центру міської історії: www.lvivcenter.org/uk/lia/objects/cherv-kalyny-81.

Заповнити опитувальник можна за посиланням.

Фото: ukrmap.biz

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *