ОСТАННІ НОВИНИ

Кримчани у Львові готують фотовиставку присвячену російській окупації

|

У Львові на річницю проведення «референдуму» в анексованому Криму, 16 березня, у кафе «Кримська перепічка» відбудеться авторська виставка фотографа Анатолія Ковальського, присвячена захопленню півострова російським окупантом, передає кореспондент Львівського порталу.

IMG_20160223_120427

Як розповіла одна із власниць кафе, де відбудеться виставка, Світлана Лопатіна, тоді ніхто не підозрював, що заклики про референдум і приєднання до Росії – це серйозно.

«Разом з новинами з Майдану ми чули, що кримчанам щось не подобається, що вони хочуть приєднатися до Росії, але ніхто не сприймав це всерйоз. Ми стояли на своєму Євромайдані та продовжували працювати. Але, на жаль, згодом все виявилося зовсім не смішно», – розповіла вона.

IMG_20160223_120337

Переїхати до Львова Світлану запрошували друзі, і, коли російські військові і так звана «самооборона» заполонили Крим, вона прийняла рішення покинути півострів.

«Так, прийшлося покинути все. Ми могли залишитися та продовжити бізнес, проте ми чудово розуміли, що після окупації там будуть зовсім інші правила гри.

IMG_20160223_120447

Коли вже опинилась у Львові, то проходила навчання у програмі «Новий відлік». Переселенці навчалися та створювали бізнес-плани стартапів, найкращі з яких отримували кошти на реалізацію від фонду «Відродження». Я не отримала фінансування, але навчання допомогло реалізувати деякі ідеї у відкритті «Кримської перепічки», – сказала С. Лопатіна.

Дівчина вірить, що Україна поверне анексований Крим, проте не береться прогнозувати, коли саме це відбудеться.

«Ми пам’ятаємо про анексію та як це відбувалося. Кримські переселенці створили громадські організації та ведуть активну діяльність. Крим знову стане українським, проте коли це відбудеться – наразі невідомо», – додала вона.
Фото: Ярослав Сиваківський

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *