ОСТАННІ НОВИНИ

У прокуратурі помітили, що власники ЛАЗу «забили» на свої зобов’язання

|

У січні цього року прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом невиконання власниками Львівського автобусного заводу інвестиційних зобов’язань. Про це сьогодні, 18 лютого, під час брифінгу повідомив прокурор відділу організації позовної роботи та представництва при виконанні судових рішень прокуратури області Сергій Тарас, передає кореспондент Львівського порталу.

лаз

За словами прокурора, прокуратура доводить, що власники, які приватизували ЛАЗ у 2011 році, ( зокрема, «Сіті Транспорт Груп» росіянина Ігоря Чуркіна) не виконали своїх інвестиційних зобов’язань та підробили стосовно цього документи.

«У січні прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службового підроблення акту підсумкової перевірки виконання умов договору купівлі-продажу ЛАЗу.  Тобто інвестор, який купив акції в держави, взяв на себе інвестиційні зобов’язання. Такі зобов’язання інвестор не виконав. Перед цим в акт були внесені завідома неправдиві відомості того, що зобов’язані були виконані і акт був знятий з контролю Фондом держмайна України», – розповів С. Тарас.

Серед зобов’язань, виконання яких «підробили» власники заводу, було збільшення робочих місць та збільшення виробництва автобусів. Ні першого, ні другого виконано не було.

«Договором укладався ряд інвестиційних зобов’язань, зокрема,  збільшення кількості робочих місць, збільшення об’єму  виробництва та інші. Станом на час підсумкової перевірки, коли в акт були внесені відомості  про  те, що такі зобов’язання виконані, уже тривала процедура банкрутства ЛАЗу. І це може свідчити, що кількість робочих місць не збільшувалась і відповідно  не вживались заходи до збільшення виробничих потужностей підприємства»,  – пояснив прокурор.

Раніше Львівський портал писав, що заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Залинський заявив, що ЛАЗ виконав усі свої інвестиційні зобов’язання.

Нагадаємо, що навколо ЛАЗу закрутилась нова «афера», пов’язана із махінаціями в судах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *