ОСТАННІ НОВИНИ

Телефонний шахрай «розвів» жінку на кругленьку суму

|

У Стрию жертвою телефонного шахрая стала 58-річна місцева мешканка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

8d90ea8-466x10000-out-- (1)

Так, до Стрийського відділу поліції звернулася 58-річна місцева мешканка із заявою про те, що невідома особа шляхом обману заволоділа її коштами на загальну суму 4540 гривень. Як встановили правоохоронці, до жінки зателефонував невідомий чоловік, представився її сином та сказав, що йому терміново потрібні 1500 доларів США. Мовляв, його друг потрапив до поліції і гроші необхідні аби «вирішити питання».

Жінка  такої суми коштів не мала, тож віддала зловмисникові лише частину від вказаної суми. Коли ж з’ясувала, що її обдурили, звернулася із заявою до поліції.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За це зловмиснику загрожує до трьох років обмеження волі. Особа шахрая встановлюється, ведеться слідство.

«Попри всі застереження зловмисникам сьогодні таки вдається ошукувати довірливих громадян. Телефонують шахраї переважно жінкам, маніпулюючи материнськими  почуттями. І роблять це здебільшого  вночі, ускладнюючи потерпілим можливість зорієнтуватися у ситуації. Тож вкотре звертаємося довсех з проханням не панікувати у таких випадках та одразу телефонувати до поліції. І в жодному разі не передавати зловмисникам гроші», – зазначив начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш.

Фото: goloskarpat.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *