ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують на документальний фільм «Музей «Революція»

|

У Львівському палаці мистецтв покажуть документальний фільм «Музей «Революція». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

MAIDAN-PRO-V

Документальний фільм Натальї Бабінцевої «Музей “Революція”» є першим системним кінодослідженням візуальної культури Майдану. Герої Натальї Бабінцевої – музейні куратори, мистецтвознавці, художники та творчі ініціативи, чиї роботи стали символами українського протесту.

У фільмі знімались Олександр Ройтбурд, Нікіта Шалений, Олексій Сай, Іван Семесюк (“Мистецький Барбакан”), Олекса Манн (“Мистецький Барбакан”), Павло Клубнікін (“Страйкплакат”), мистецтвознавиця Аліса Ложкіна, поет Артем Полежака, піаніст Мар’ян Мицик.

«Музей “Революція”» – це незвичний погляд на революцію очима художників, працівників музеїв та кураторів, які намагаються зафіксувати стрімке сьогодення. Революція змінює соціальний і політичний ландшафт, але в першу чергу – реальний пейзаж. Центр жодної з європейських столиць давно не виглядав так, як нещодавній Майдан Незалежності. Він одночасно нагадував середньовічний карнавал і футуристичну фантазію. «Це тотальна інсталяція», – так Майдан у фільмі описує художник Олексій Сай. Як і на карнавалі, під час революції повсякденні предмети змінюють призначення. Між розфарбованих міліцейських щитів та атрибутів скинутої влади, вони раптом стають музейними артефактами», – зазначають організатори.

Trailer "REVOLUTION" MUSEUM from Antipode Sales on Vimeo.

Фото: кадр з фільму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *