ОСТАННІ НОВИНИ

Політичні партії не готові до децентралізації, - екперти

|

Партії, які балотуються до місцевих рад, не до кінця усвідомлюють, як і що вони будуть робити, коли виграють вибори, в умовах децентралізації. Таку думку висловив сьогодні, 20 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «Які корективи у виборчий процес внесла децентралізація влади?»,  які відбулися у Львівському прес-клубі, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков.

децентралізація

«Для себе я не почув відповіді, що буде після 25 жовтня. Лише 26 жовтня і все? Які кроки будуть здійснені тими чи іншими політичними силами в частині децентралізації, чи вони взагалі заплановані чи ні», – заявив Ф. Алєйніков.

Його колега, аналітик ГМ «ОПОРА»  Олександр Неберикут підтримує цю думку.

«Мені здається, що представники партій не до кінця усвідомлюють, що децентралізація вже почалася. І мало хто сказав, яким чином партії будуть працювати не з додатковими повноваженнями, а з людьми, професіоналами, які запроваджуватимуть їхні програми в дію», – вважає експерт.

Він вважає, що всіх представників партій, які  виграють вибори, треба буде зібрати через два тижні або через місяць знову.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *