ОСТАННІ НОВИНИ

Експосадовців СБУ підозрюють у розкраданні понад 26 млн грн на закупівлях пального

Ольга Денисяка

|

Колишніх керівників господарського підрозділу Служби безпеки викрито на розкраданні понад 26 млн грн на закупівлях пального. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

До організації оборудки причетні колишні керівник Департаменту господарського забезпечення та його перший заступник.

За даними слідства, експравоохоронці організували схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році. Вони уклали договори на придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за завищеними цінами.

«Для цього підозрювані залучили підконтрольні комерційні підприємства, які займаються торгівлею нафтопродуктами. До фінансово-господарської та звітної документації учасники схеми вносили недостовірні відомості», – йдеться в повідомленні.

Такими діями підозрюваних державі завдано понад 26 млн грн збитків.

В СБУ повідомляють, що під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено понад 11 млн грн. Також у ході слідчих дій за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю. Серед виявленого – бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад пів тисячі набоїв до вогнепального озброєння. Також у фігурантів вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та документи із доказами злочинної діяльності.

Колишнім начальнику та першому заступнику начальника Департаменту господарського забезпечення СБУ повідомлено про підозру. Їм інкриміновано розтрату майна та перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 КК України).Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *