ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взялась розслідувати атаку на енергетичну інфраструктуру Львівщини

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом ударів по енергетичній інфраструктурі, які здійснили російські окупанти у ніч на 11 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у четвер зранку, 11 квітня, ворог атакував Львівщину ракетами та безпілотниками. Цілями були об’єкти енергетичної інфраструктури.

Жодних інших деталей правоохоронці не вказують, втім додають, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Розслідування триває.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня російські окупанти здійснили комбіновану масовану атаку, ціллю якої, як кажуть у Повітряних Силах, була саме Львівщина.

Загалом ворог випустив 40 «Шахедів», частина з яких долетіла на Львівщину, а потім застосував 42 ракети різного типу, в тому числі й аеробалістичні «Кинджали». ППО зуміла збити 18 ракет.

У Львівській області агресор влучив у два об’єкти: у газорозподільчу інфраструктуру у Стрийському районі та в електропідстанцію у Червоноградському районі. Є руйнування, але обійшлося без жертв.

За даними Міненерго, під час цієї атаки Росія, крім Львівщини, вдарила по енергетичній інфраструктурі ще трьох областей: Харківської, Київської та Запорізької.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *